A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.
A Chia mag nagyon fontos forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak amilyenek az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Ezen kívül gazdagon található benne természetes rost, fehérje és ásványi anyag, mint például kálcium és magnézium.
A Chia mag természetes formájában gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják, illetve lisztérzékenyeknek készült élemiszerekben felhasználható.
Összetétel: 100 százalék egész Azték zsályamag (Salvia hispanica).
Felhasználás: Joghurthoz, müzlihez, tejtermékekhez, levesekhez, salátákhoz, öntetekhez, süteményekhez egyaránt hozzáadható, nem változtat azok eredeti ízén.
Vízbe keverve bezselésedik.
Tárolás: szobahőmérsékleten (20-25 Celsius fokon).
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom 1650 kJ / 400 kcal;
Fehérje: 20 g;
Szénhidrát: 17 g;
Abból cukorfélék: 0-1 g;
Zsír: 31 g: abból telített zsírsavak: 3,1 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak: 1,9 g,
többszörösen telítetlen zsírsavak: 25,0 g: abból n-3-zsírsavak (Omega 3): 18,6 g, n-6- zsírsavak (Omega 6): 4,8 g, n-9- zsírsavak (Omega 9): 1,6 g;
Rostanyagok: 37,9 g;
Nátrium: 0 g.