Jód plus tabletta
Jód plus tabletta
1 386 Ft

Jód plus tabletta

1 386 Ft
Egységár: 23 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 69 Ft
Részletek

Betegtájékoztató:

Milyen hatóanyagot és egyéb segédanyagokat tartalmaz a JÓD plus tabletta?
Hatóanyag:

0,0654 mg kálium-jodid (megfelel 50 mikrogramm jódnak) tablettánként.

Segédanyagok: Víztartalmú kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, talkum, povidon, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.

Mire használják a JÓD plus tablettát?
A magyarországi talajok és ivóvizek többsége jódban szegény, ezért a lakosság mintegy 80%-a bizonyítottan jódhiányos. Jelentős jódhiány esetén elhízás, fáradékonyság, a szellemi teljesítőképesség csökkenése, hajhullás, székrekedés, emelkedett vérkoleszterinszint, fokozott érelmeszesedés, a gyermekek testi és szellemi fejlődésének elmaradása, a pajzsmirigy megnagyobbodása jelentkezhet. 

Mit kell tudnia, mielőtt elkezdi a JÓD plus tabletta szedését?
Nem szabad a készítményt szednie, ha érzékeny valamely segédanyagra. 
A készítmény vény nélkül kapható, alkalmazása előtt azonban indokolt, hogy használatának szükségességét orvosával beszélje meg, mert a ténylegesen hiányzó jódmennyiséget meghaladó jód bevitele káros lehet. 
Pajzsmirigy-megbetegedések esetén csak a megfelelő vizsgálatok elvégzése után, orvosi előírás szerint alkalmazható. Amennyiben bármilyen panasza jelentkezik, azonnal jelezze kezelőorvosának, gyógyszerészének.

Hogyan kell szedni a tablettát?
Ha az orvos másként nem rendeli, Magyarországon, a természetes jódfelvételtől függően, a jódban szegény ivóvizet szolgáltató területen:

3 éves kor feletti gyermekeknek és felnőtteknek a szokásos adag: 1-3 tabletta naponta, a természetes jódbevitel mennyiségétől és az életkortól függően. (A korcsoportok szerinti jódszükségletet lásd az alábbi táblázatban.)
A tablettát kevés folyadékkal kell bevenni.

A napi jódszükséglet:
Életkor Napi jódszükséglet (RDA/1989)(mikrogrammban kifejezve) 
0-5 hónapos 40
6-12 hónapos 50
1-3 éves 70
4-6 éves 90
7-10 éves 120
10 éves kor felett 150
Terhesség alatt 175
Szoptatás alatt 200

A jódpótlás szükséges mennyiségének eldöntéséhez segítséget nyújt a hátoldalon található "jódtérkép" is.
Szedhető-e együtt más gyógyszerekkel a készítmény?

Közölje orvosával vagy gyógyszerészével, ha más gyógyszert is szedett vagy szed, még a recept nélkül kaphatókat is, mert multivitamin készítmények illetve a kereskedelemben kapható jódozott konyhasó tartalmazhatnak jódot. Tisztázza, hogy háztartásában milyen sót használ (a csomagoláson a jódozás ténye fel van tüntetve), illetve olvassa el az Ön által szedett multivitamin készítmény összetételét és beszélje meg orvosával/gyógyszerészével a Jód plus tabletta alkalmazását.

Mire kell figyelni terhesség és szoptatás idején?
Terhességben és szoptatás alatt megnövekszik a jódszükséglet, azonban ezen időszakban is csak az ivóvízből és a táplálékból nem biztosítható jód pótlása indokolt. Terhességben és szoptatás idején történő alkalmazásáról kérje orvosa tanácsát!

Lehetséges mellékhatások
A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismert.

Hogyan kell tárolni a készítményt, és meddig lehet felhasználni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

 

 

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Adatok
Szállítási idő
2 - 4 munkanap
Márka
Jód
Kiszerelés
60 db
Cikkszám
MDML055262
Vélemények
Hasonló termékek